Van Veenendaal stopt per direct met voetballen: 'Ben op zoek naar leuke energie'

Van Veenendaal stopt per direct met voetballen: 'Ben op zoek naar leuke energie'

29-07-2022 16:51 Laatste update: 16:53
73

Sari van Veenendaal stopt per direct met voetballen. De keepster raakte op het EK geblesseerd bij de Oranje Leeuwinnen tegen Zweden, wat nu dus haar laatste professionele wedstrijd ooit blijkt te zijn. Van Veenendaal vindt het voetballen niet leuk genoeg meer om door te gaan.

Na in totaal veertien jaar als prof stopt de 32-jarige goalie als voetballer. Van Veenendaal legt de beslissing uit. "Elk jaar maakte ik met mezelf de evaluatie: vind ik het nog leuk genoeg? Elk jaar was het antwoord ja, maar dit jaar kon ik dat niet met de volle overtuiging zeggen", zegt ze tegen de NOS. "Ik heb zulke hoge standaarden, waar ik heel vaak niet aan kan voldoen. Ik merkte dat die momenten steeds zwaarder gingen wegen voor mezelf."

"Ik ben eigenlijk echt op zoek naar nieuwe en leuke energie", gaat Van Veenendaal verder. "Het voetbal bracht me niet meer genoeg plezier om door te gaan op de manier waarop ik de sport beleef." Voor het EK wist Van Veenendaal al dat het eindtoernooi haar laatste kunstje zou worden. "Maar ik heb de deur toen wel op een kier gehouden, zodat ik niet alle druk op dat EK zou leggen."

Toen Van Veenendaal geblesseerd uitviel tegen Zweden, realiseerde de oud-speelster van onder meer PSV, Atlético Madrid en Arsenal dan ook dat het klaar was. "Toen ik op de grond ging zitten, wist ik ook dat het einde van mijn loopbaan was. Dat is toen heel snel door mijn hoofd geflitst."