Van Nistelrooij: 'Had makkelijk gekund met het programma van PSV en Ajax'

Van Nistelrooij: 'Had makkelijk gekund met het programma van PSV en Ajax'

29-07-2022 23:48
238

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij is teleurgesteld in de KNVB. De voetbalbond gaf geen gehoor aan het verzoek van de Eindhovenaren om de wedstrijd met een dag te vervroegen.

"Nu het eenmaal zo vaststaat, dealen we ermee", reageert Van Nistelrooij voor de camera van ESPN. "Ik vind het in het belang van het Nederlands voetbal wel jammer dat er geen gehoor aan is gegeven. Teleurstellend? Ja. Het had makkelijk gekund in het programma van zowel PSV als Ajax."

PSV speelt op dinsdag 2 en dinsdag 9 augustus cruciale wedstrijden tegen AS Monaco in de derde voorronde van de Champions League. Drie dagen voor het eerste duel moeten de Eindhovenaren naar Amsterdam om met Ajax uit te maken wie de Johan Cruijff Schaal pakt. Die timing is verre van ideaal.

Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, klopte aan bij de KNVB en hoopte op een helpende hand, omdat Champions League-kwalificatie tientallen miljoenen oplevert en ook belangrijk is voor het Nederlandse voetbal. De KNVB vond het verzoek uit Eindhoven echter 'te kortdag'.