Schreuder duidelijk over bijzondere rol Tadic bij Ajax: 'Dan speelt hij'

Schreuder duidelijk over bijzondere rol Tadic bij Ajax: 'Dan speelt hij'

30-07-2022 15:55 Laatste update: 17:24
98

Ondanks de vele aanvallende opties bij Ajax ziet Alfred Schreuder aanvoerder Dusan Tadic komend seizoen gewoon als basisspeler. Mits hij het niveau van de afgelopen paar seizoenen haalt.

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel om de Johan Cruijff Schaal met PSV werd de trainer gevraagd naar de situatie van Tadic, die dit seizoen extra concurrentie heeft van onder meer recordaankoop Steven Bergwijn. "Je weet natuurlijk nooit of iemand altijd speelt. Hij kan ook geblesseerd zijn. Maar als hij het niveau van de afgelopen haalt seizoenen speelt hij. Dat lijkt me logisch."

De inmiddels 33-jarige Tadic maakt zich niet zoveel zorgen om het eventueel kwijtraken van zijn basisplaats. "Ik kan op meerdere plekken spelen. Links, rechts, op tien en op negen. Het gaat er om dat we wedstrijden winnen, niet op welke positie spelers staan."

Naar alle waarschijnlijkheid begint de Serviër, die sinds zijn komst in 2018 goed was voor liefst 91 doelpunten en 91 assists, zaterdagavond tegen PSV in de spits. De aftrap van dat duel is om 20.00 uur.