Pasveer sprak niet met Schreuder: 'Weet niet of ik eerste keeper word bij Ajax'

Pasveer sprak niet met Schreuder: 'Weet niet of ik eerste keeper word bij Ajax'

30 juli - 17:34
75

Remko Pasveer durft nog niet te zeggen of hij dit seizoen weer de eerste doelman van Ajax zal zijn. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV krijgt Jay Gorter in ieder geval de voorkeur, liet Alfred Schreuder al weten.

De trainer benadrukte tegelijkertijd dat daar geen conclusies aan verbonden moeten worden. Pasveer is weer fit na een vingerbreuk en wacht af wat zijn rol dit seizoen wordt. "Er is nog niks over besproken en zo hoort het eigenlijk ook", zegt hij tegen ESPN. "Je moet je plek verdienen in de voorbereiding. Natuurlijk kijkt hij ook naar afgelopen seizoen. Ik heb geluk dat ik goede statistieken kan overleggen, maar eigenlijk begint alles weer op nul. De trainer heeft een bepaalde manier van spelen en een bepaalde visie over de keeper. We gaan het zien."

De 38-jarige doelman kreeg vorig seizoen de kans na een blessure van Maarten Stekelenburg en maakte veel indruk. Hij werd zelfs getipt voor het Nederlands elftal. Met het WK in Qatar in aantocht, speelt dat wel door zijn hoofd. "Natuurlijk hoor je alles om je heen. Ik ben nu met Ajax bezig om te presteren. Het is nog zo ver weg. Drie, vier maanden is in voetbaltermen best lang. Er kan van alles gebeuren. Dat heb ik vorig jaar zelf meegemaakt met een blessure. In die zin ben ik er niet mee bezig, maar het zijn wel mooie dingen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie