Brobbey beoordeeld bij ESPN: 'Ajax kijkt niet voor niets naar extra spits'

Brobbey beoordeeld bij ESPN: 'Ajax kijkt niet voor niets naar extra spits'

30-07-2022 20:44
44

Brian Brobbey heeft nog veel te bewijzen. Dat vindt Marciano Vink, die Ajax deze zomer negentien miljoen euro zag neertellen voor de twintigjarige spits.

"Het gekke is: Brobbey heeft zijn waarde bewezen in de wedstrijden die hij heeft gespeeld voor Ajax, maar we hebben hem nog niet op negentig minuten, week in en week uit, kunnen beoordelen", zei Vink in de aanloop naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal bij ESPN.

Wedden

Meer odds

Brobbey, die zaterdagavond op de bank zit, speelde na de winterstop op huurbasis voor Ajax en was belangrijk met goals tegen onder meer PSV, NEC en AZ. Vink: "Op de momenten dat hij er moest staan, stond hij er. Maar ik wil het nog wel zien in een heel seizoen. Het is niet voor niets dat Ajax nog naar een extra spits kijkt."

Ajax haalde deze zomer al vijf versterkingen naar Amsterdam. "Brobbey, dat was voor Ajax de moeilijkste transfer", stelt Kenneth Perez. "Dat lijkt me zo moeilijk om over je hart te verkrijgen: negentien miljoen betalen voor een eigen speler, die transfervrij is vertrokken..."