Frenkie de Jong weer eens op Barça-middenveld: 'Wilde Nico achterin zien'

Frenkie de Jong weer eens op Barça-middenveld: 'Wilde Nico achterin zien'

31 juli - 17:02
18

Frenkie de Jong mocht in de nacht van zaterdag op zondag weer eens op het middenveld starten, maar Xavi weet nog niet of de Nederlander bij FC Barcelona blijft. Dat zei de trainer van de Catalanen na de 2-0 zege op New York Red Bulls.

De Jong moet zich deze voorbereiding veelal tevreden stellen met invalbeurten, vaak ook nog eens als centrale verdediger. Tegen New York Red Bulls verscheen hij weer eens aan de aftrap als middenvelder. De ex-Ajacied was na afloop opnieuw onderwerp van gesprek.

"Ik weet niet of hij blijft", reageert Xavi desgevraagd, geciteerd door Spaanse media. "Er is nog tijd en er kan nog veel gebeuren. Op dit moment maakt hij deel uit van het team, net als iedereen. Het feit dat hij in de andere wedstrijden als centrale verdediger speelde, was geen signaal dat hij weggaat. Ik hoef geen signalen te sturen via mijn opstellingen, ik kan gewoon met mijn spelers praten."

Dat De Jong weer eens als middenvelder speelde, heeft volgens Xavi een logische verklaring. "In dit duel heb ik veel dingen uitgeprobeerd. En één daarvan was dat ik Nico González als centrale verdediger wilde zien. Daarom speelde Frenkie op het middenveld." De trainer is juist blij dat spelers op meer dan één positie uit de voeten kunnen. "Ik ben blij met veel veelzijdige spelers, want dat geeft me opties."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast