Wiegman: 'Ik besef nog niet helemaal wat hier allemaal is gebeurd'

Wiegman: 'Ik besef nog niet helemaal wat hier allemaal is gebeurd'

31-07-2022 22:06
31

Sarina Wiegman kon na het duel tussen de vrouwen van Engeland en Duitsland nog niet helemaal geloven dat ze het EK opnieuw gewonnen heeft. Het Engeland van Wiegman vierde na verlenging zege op Wembley.

Na de enerverende finale staat Wiegman de BBC te woord. "We hebben de beker gewonnen! Ongelooflijk...", vertelt de Nederlandse coach. "Wat mijn geheim is? Ik heb dat niet, een geheim. Ik ben juist heel open. Ik besef denk ik nog niet helemaal wat hier allemaal is gebeurd, ik heb even wat tijd nodig."

Vervolgens steekt Wiegman de loftrompet over haar team. "Deze speelsters laten zien dat ze heel graag willen winnen en iedere dag beter willen worden. Dat heb ik het hele jaar gezien. Toen ik begon, hebben we een aantal afspraken gemaakt en dit is het resultaat. Het zat in deze finale heel dicht bij elkaar. Maar wat maakt het allemaal uit? We hebben met 2-1 gewonnen en zijn Europees kampioen."

"Die beker is behoorlijk zwaar, weet ik uit ervaring", lacht Wiegman. "Ik ga er een paar mooie foto’s mee maken." Voor Wiegman is het al de tweede keer dat ze het EK wint. De vorige editie van het toernooi won ze met de Oranje Leeuwinnen.