Idrissi eerlijk bij Feyenoord: 'Ik ben niet heel fit, ver van waar ik moet zijn'

Idrissi eerlijk bij Feyenoord: 'Ik ben niet heel fit, ver van waar ik moet zijn'

31-07-2022 22:27
47

Oussama Idrissi heeft een goed gevoel over het komende seizoen, maar de aanvaller weet ook dat er nog flink wat werk aan de winkel is voor hem. Op fysiek vlak loopt Idrissi namelijk nog redelijk ver achter.

Feyenoord kende zondag zijn laatste echte test richting het nieuwe seizoen. In De Kuip werd er geoefend tegen Osasuna (1-2), Idrissi kwam één helft in actie. "Dit was mijn derde dag met de groep", begint hij na afloop bij ESPN. "Het was een uitdaging hoe ver ik kon gaan. De insteek was dertig minuten, maar 45 minuten kon er ook nog mee door. Ik ben nu niet heel fit. Dit was namelijk mijn eerste wedstrijd in deze voorbereiding, dus ik ben ver van waar ik moet zijn."

Dat hij nog niet topfit is, voelde Idrissi 'zeker' tegen Osasuna. "In het veld merk je dat de details nog niet helemaal in orde zijn. Als ik maximaal moet sprinten of flink moet afremmen, gaat dat nog niet honderd procent. Met mijn techniek ben ik wel tevreden, gelukkig. Het is voornamelijk fysiek nog keihard trainen om helemaal wedstrijdfit te worden."

Desondanks was de Marokkaans international niet ontevreden met zijn optreden. "Ik denk dat mijn spel er bij vlagen wel aardig uit zag. Maar als team moeten we volgende week beter aan de aftrap verschijnen."