'Chelsea vindt nieuwe bestemming voor Kepa en deelt in salariskosten'

'Chelsea vindt nieuwe bestemming voor Kepa en deelt in salariskosten'

01-08-2022 13:49
10

Volgens La Gazzetta dello Sport speelt Kepa Arrizabalaga dit seizoen op huurbasis voor Napoli. Chelsea, de huidige club van de Spanjaard, is bereid om een groot deel van zijn salaris te blijven betalen.

De inmiddels 27-jarige doelman raakte bij Chelsea op een zijspoor nadat hij een periode lang een aantal grote fouten maakte. Inmiddels is Édouard Mendy de onbetwiste eerste keeper op Stamford Bridge. 

Chelsea probeerde de afgelopen jaren al vaker een nieuwe club te vinden voor Arrizabalaga. Vanwege de zeer hoge transfersom (80 miljoen euro) die de club in 2018 aan Athletic Bilbao betaalde voor de doelman, bleek dit zeer lastig. Geen enkele club was bereid een soortgelijk bedrag te betalen voor de elfvoudig international van Spanje.

Volgens de Italiaanse krant is Chelsea bereid om liefst 75 procent van zijn huidige salaris te blijven betalen. Bij Napoli is Kepa de beoogde opvolger van David Ospina, die onlangs naar Al-Nassr vertrok. Mocht de transfer plaatsvinden, dan is zijn grootste concurrent voor een basisplaats in Napels de Italiaan Alex Meret.