Yilmaz stelt Fortuna teleur: debuut in de Eredivisie laat op zich wachten

Yilmaz stelt Fortuna teleur: debuut in de Eredivisie laat op zich wachten

01-08-2022 20:55 Laatste update: 21:00
112

Het debuut van Burak Yilmaz bij Fortuna Sittard laat naar alle waarschijnlijkheid nog even op zich wachten. Voor de camera’s van ESPN laat de Turkse spits weten dat hij nog niet fit genoeg is om zaterdag tegen Ajax te verschijnen.

"Ik ben er nog niet klaar voor als ik eerlijk ben", vertelt de 37-jarige Yilmaz na een vraag over zijn debuut in de Eredivisie. "Ik heb drie tot vier keer getraind met deze ploeg. Er zijn nog een paar dagen te gaan, maar ik wil echt fit aan wedstrijden verschijnen. Tijdens de laatste oefenwedstrijd ben ik alleen in het veld gekomen uit respect voor de supporters die waren afgereisd."

Het aantrekken voor Yilmaz door Fortuna Sittard was een van de grootste verrassingen in de Eredivisie deze transferzomer. Op de vraag of Yilmaz meer bekenden zou willen aansporen om naar Limburg te komen antwoordt de Turk niet onwelwillend. "Ik heb dat nog niet gevraagd omdat ik daar natuurlijk niet over ga. Ik heb daar geen beslissingsbevoegdheid over. Als ik dat uiteindelijk wel zou krijgen dan zou ik zeker mijn netwerk in willen zetten voor deze club."

Yilmaz kwam uiteindelijk naar Fortuna Sittard mede vanwege zijn goede band met de Turkse eigenaar Isitan Gün. De aanvalsleider speelde in zijn carrière voornamelijk voor Turkse clubs, maar in 2020 werd hij overgenomen door OSC Lille. Met die club werd Yilmaz kampioen van Frankrijk. Hij speelde in totaal 77 interlands voor zijn thuisland Turkije.