Stengs en Rosario krijgen ervaren nieuwe ploeggenoot bij OGC Nice

Stengs en Rosario krijgen ervaren nieuwe ploeggenoot bij OGC Nice

01-08-2022 23:20 Laatste update: 02-08-2022 15:50
15

Aaron Ramsey speelt dit seizoen in Frankrijk voor OGC Nice. De Franse club heeft de middenvelder transfervrij kunnen behalen, nadat hij in juli zijn contract bij Juventus liet ontbinden.

Ramsey tekent voor drie seizoenen bij Nice en wordt dus een teamgenoot van de Nederlanders Pablo Rosario en Calvin Stengs. Eerder deze zomer werd al bekend dat de middenvelder uit Wales zou vertrekken bij Juventus, nadat zijn contract in goed overleg was ontbonden. Ramsey lag nog tot medio 2023 vast in Italië. Uiteindelijk moest Juventus nog een premie van drie miljoen betalen om hem definitief uit Turijn te laten vertrekken. 

Ramsey speelde het grootste gedeelte van zijn loopbaan voor Arsenal. In de periode tussen 2008 en 2019 speelde de man uit Wales 371 wedstrijden voor de Londenaren, waarin hij 65 keer scoorde. In zijn tijd bij Arsenal mocht hij drie FA-cups aan zijn prijzenkast toevoegen. In 2019 vertrok hij naar Juventus, waar hij 69 wedstrijden speelde voor de club. Vorig seizoen werd hij in de winter uitgeleend aan het Rangers FC van trainer Giovanni van Bronckhorst. Ramsey speelde 74 interlands voor Wales en was op twintigjarige leeftijd de jongste captain ooit.