PSV ontvangt meer duidelijkheid over complete route richting Champions League

PSV ontvangt meer duidelijkheid over complete route richting Champions League

2 augustus - 12:12 Laatste update: 16:13
324

PSV komt dinsdagavond in actie tegen AS Monaco, maar de Eindhovenaren hebben al meer duidelijkheid over hun volledige route richting de groepsfase van de Champions League. Als de Eindhovenaren doorstoten, dan is de winnaar van het tweeluik tussen Rangers FC en Union Sint-Gillis de tegenstander.

Dat wees de loting van dinsdagmiddag in het Zwitserse Nyon uit. De UEFA loot bewust voor het begin van de derde voorronde al voor de play-offs, zodat alles op tijd georganiseerd kan worden. De loting kende twee mogelijke uitkomsten voor PSV: een duel met Rangers FC/Union Sint-Gillis, of een wedstrijd tegen Benfica/FC Midtjylland. Het is dus optie één geworden.

Daardoor komt er (nog) geen weerzien met voormalig PSV-trainer Roger Schmidt aan voor de Eindhovenaren. PSV speelt in een eventuele play-offronde van de Champions League eerst een uitduel bij Rangers of Union. De return is, net als tegen Monaco, in eigen huis.

Het Rangers van Giovanni van Bronckhorst speelde drie maanden geleden nog in de Europa League-finale tegen Eintracht Frankfurt. De Schotten verloren na strafschoppen, waardoor een direct Champions League-ticket op een haar na werd misgelopen. In België was Union vorig seizoen lange tijd hard op weg naar de landstitel, maar in de play-offs wist Alfred Schreuder de boel met Club Brugge nog om te draaien.

Voordat PSV serieus bezig kan zijn met de laatste voorronde van de Champions League, moet eerst het in twee wedstrijden afrekenen met Monaco. Om 20.00 uur staat de eerste ontmoeting op de rol, over een week volgt de return in Eindhoven. Als PSV verliest, dan is het zeker van een plekje in de Europa League-groepsfase.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s