Heerenveen presenteert kersverse aanwinst Olsson: ‘Hij past uitstekend bij ons’

Heerenveen presenteert kersverse aanwinst Olsson: ‘Hij past uitstekend bij ons’

02-08-2022 14:17 Laatste update: 14:25
34

Simon Olsson is officieel speler van SC Heerenveen. De 24-jarige Zweedse middenvelder komt over van IF Elfsborg en tekent in Friesland een contract voor vier seizoenen.

Olsson krijgt bij Heerenveen rugnummer 19. Technisch manager Ferry de Haan is dolblij met de nieuwe aanwinst. "We denken dat Simon een speler is die met zijn spel en mentaliteit uitstekend bij ons past. Hij is een technisch vaardige, dynamische en creatieve middenvelder met een goed loopvermogen om ook regelmatig in de zestien van de tegenpartij op te duiken", aldus De Haan in het bericht op de clubsite

Wedden

Meer odds

De middenvelder speelde in totaal 162 wedstrijden voor Elfsborg. Hierin maakte hij dertien doelpunten. Zestien keer was hij aangever. Zijn komst naar het Abe Lenstra Stadion betekent ook een weerzien met Rami Kaib. De twee kennen elkaar van hun periode bij Elfsborg en zijn tevens jeugdvrienden. Naast Kaib komt Olsson met Alex Timossi, Hussein Ali en Amin Sarr nog drie landgenoten tegen.

Komende vrijdag trappen de Friezen het nieuwe Eredivisie-seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Sparta. De aftrap is om 20.00 uur.