Spelersrapport: PSV scoort twee onvoldoendes, hoogste cijfer voor Veerman

Spelersrapport: PSV scoort twee onvoldoendes, hoogste cijfer voor Veerman

02-08-2022 21:58
188 Reacties
Author profile picture

Ruben Winkels

PSV en AS Monaco gaan volgende week in Eindhoven uitmaken wie zicht houdt op de groepsfase van de Champions League. Het heenduel eindigde in een 1-1 gelijkspel. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Walter Benítez - 6,5: niets op aan te merken. Monaco scoorde één keer, maar Benítez hoefde - behoudens de hectische slotfase - maar zelden handelend op te treden. Met zijn coaching was hij belangrijk voor de PSV-defensie.

Phillipp Mwene - 7: prima als rechtsback, prima als linksback. De vervanger van Ki-Jana Hoever speelde een stuk beter dan zijn concurrent, die door het ijs zakte tegen Ajax. Knap na een periode van blessureleed.

Jordan Teze - 7: bleef overeind tegen Wissam Ben Yedder, al jaren één van de beste spitsen van de Ligue 1. Teze liet zien waarom Van Nistelrooij hem zeker niet op de rechtsbackpositie moet zetten.

Armando Obispo - 7: verdedigend sterk, opbouwend is er nog genoeg ruimte voor verbetering. Obispo mocht na een uur spelen van geluk spreken dat zijn foute terugspeelbal niet werd afgestraft. In de slotfase, toen Monaco ontketend was, bikkelde hij erop los.

Philipp Max - 5: zijn wissel na een uur spelen - vanwege een blessure - kon niet op een beter moment komen voor PSV. Met name in de tweede helft speelde de ongeconcentreerde Duitser ondermaats.

Ibrahim Sangaré - 7: natuurlijk, het is niet allemaal even gepolijst, maar Sangaré was ook in Monte Carlo goud waard voor PSV. De Ivoriaan hield de boel weer bij elkaar. In de slotfase viel hij uit met kramp en zijn gemis was meteen te merken op het veld.

Joey Veerman - 8: de nieuwe vedette van PSV? Monaco probeerde kort op hem te zitten, maar Veerman wist het spel toch naar zich toe te trekken en kreeg twee kansen, waarvan er één tegen de touwen ging.

Guus Til - 5,5: de hattrickheld van de Johan Cruijff Schaal heeft voors, maar ook zeker tegens. Voetballend was het heel erg mager wat Til liet zien. Wel was hij belangrijk in de aanloop naar de PSV-goal. Na een uur gewisseld.

Ismael Saibari - 7: het is misschien niet zo flitsend als bij Noni Madueke, maar Saibari haalde na zijn indrukwekkende invalbeurt tegen Ajax ook een ruime voldoende tegen Monaco. Alsof hij al jaren in het eerste van PSV speelt.

Luuk de Jong - 6,5: wist net als afgelopen zaterdag niet te scoren. Toch zal de aanvoerder een goed gevoel overhouden aan zijn wedstrijd. Als aanspeelpunt stelde hij Veerman in staat te scoren.

Cody Gakpo - 5: de man om wie het zo vaak draait bij PSV, gaf dit keer niet thuis. Gakpo zat geen moment in de wedstrijd en als hij wél aan de bal kwam, bleef rendement uit.

Invallers
André Ramalho - x: viel na 61 minuten in voor Max en speelde te kort voor een beoordeling.
Erick Gutiérrez - x: viel na 61 minuten in voor Til en speelde te kort voor een beoordeling.
Xavi Simons - x: viel na 75 minuten in voor Saibari en speelde te kort voor een beoordeling.
Fredrik Oppegard - x: viel na 75 minuten in voor Mwene en speelde te kort voor een beoordeling.
Marco van Ginkel - x: viel na 77 minuten in voor Sangaré en speelde te kort voor een beoordeling.

Ruud van Nistelrooij - 7: heeft het na zijn eerste weken al goed op de rit. Van Nistelrooij laat PSV volwassen voetballen en straalt veel rust uit. Dat zijn spelers er in de slotfase doorheen zaten, is na de krachttoer tegen Ajax enigszins verklaarbaar.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie