'Monaco was na rust dominant. Als één team moest winnen, dan waren wij het'

'Monaco was na rust dominant. Als één team moest winnen, dan waren wij het'

3 augustus - 07:26
60

AS Monaco-trainer Philippe Clement meent dat zijn ploeg recht had op meer tegen PSV in de derde voorronde van de Champions League. De Belg zag de Monegasken vooral in de tweede helft domineren, vertelt hij op de clubsite.

"We kunnen niet teleurgesteld zijn, want de spelers hebben er alles aan gedaan", zegt Clement na het 1-1 gelijkspel. "In de eerste helft creëerden we moeilijk kansen, terwijl PSV scoorde uit hun eerste echte kans. Natuurlijk was dat een klap, maar de ploeg reageerde buitengewoon goed. In de tweede helft domineerden we comfortabel. We hadden ook pech met Youssouf Fofana die de paal raakte. Als één team vanavond had moeten winnen, waren wij het."

Clement kijkt uit naar de return in Eindhoven. "Ik verwacht dat PSV dan nog aanvallender zal spelen. Bovendien zal het stadion vol zitten, dat zal ze motiveren. Het wordt een geweldige avond, want wij zullen ook alles geven. We hebben nog alles om voor te spelen, tegen een team met veel kwaliteit. PSV heeft ervaren spelers en kan daardoor altijd een doelpunt maken. Wij zijn jonger en moeten ons blijven ontwikkelen. Het komt ook een beetje op geluk aan, maar we moeten het verdienen."

Voor de return tegen PSV speelt Monaco zaterdag eerst nog in de Ligue 1 tegen Strasbourg. "Gezien het drukke programma, zullen we een klein beetje rouleren", kondigt Clement aan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s