'NEC-smaakmaker Tavsan geniet interesse uit Bundesliga en Serie A'

3 augustus 2022 om 07:55

NEC lijkt rekening te moeten houden met een vertrek van Elayis Tavsan. De 21-jarige rechtsbuiten geniet volop belangstelling uit het buitenland, meldt Voetbal International. Vooral clubs uit de Bundesliga en de Serie A zitten op het vinkentouw.

Tavsan ligt nog tot medio 2023 vast, maar de Nijmegenaren hebben een eenzijdige optie om het contract met één jaar te verlengen. Mocht de Jong Oranje-speler vertrekken, dan wil NEC de hoofdprijs, stelt VI.

Tavsan kwam in 2020 over van Sparta en hij ontpopte zich in De Goffert tot smaakmaker. Met elf goals en zeven assists had de vleugelaanvaller een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie, waarin hij zich de laatste twee seizoenen ook goed staande hield. Zijn rendement blijft op het hoogste niveau nog wel iets achter. Het afgelopen seizoen tekende Tavsan voor vijf goals en slechts één assist in dertig duels.

Toch lonkt nu een fraaie transfer voor de dribbelaar, die een stap zelf wel ziet zitten. "Ik heb me hier ontwikkeld en heb het heel erg naar mijn zin, maar ik voel me er wel klaar voor", zei hij al tegen het weekblad. "Nee, ik ben niet uitgeleerd bij NEC. De prikkel zal wel wat hoger zijn bij een andere club."