Suárez beleeft teleurstellende rentree in Uruguay: 'We kunnen het nog omdraaien'

Suárez beleeft teleurstellende rentree in Uruguay: 'We kunnen het nog omdraaien'

03-08-2022 11:20 Laatste update: 21:05
9

Luis Suárez maakte in de nacht van dinsdag op woensdag zijn rentree bij jeugdliefde Nacional, waar hij tot 2006 speelde. De voormalig spits van onder meer Ajax, Liverpool FC en FC Barcelona kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg met 0-1 van Atlético Goianiense verloor. 

Suárez kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen en eiste meteen een vrije trap op. De inzet ging echter ruim naast en de 35-jarige Uruguayaan kon het verschil niet maken. Nacional had maar liefst zeventig balbezit en tal van kansen, maar de club uit Montevideo wist niet voor de gelijkmaker te zorgen. 

Op sociale media liet Suárez van zich horen na het teleurstellende debuut. 'Blij om weer voor Nacional te spelen. De nederlaag maakt me verdrietig, maar ik ben ervan overtuigd dat we dit nog om kunnen draaien. Laten we ervoor gaan met zijn allen!', besloot de topspits. 

Het verhaal van Suárez is inmiddels bekend. Ajax pikte in 2007 de spits op bij FC Groningen en Suárez werd een grote naam in Amsterdam. In 2011 verdiende de speler een overstap naar Liverpool, waarbij destijds ruim 25 miljoen euro gemoeid was. Drie jaar later vertrok Suárez voor ruim tachtig miljoen euro naar Barcelona, waar hij jarenlang een gevreesd aanvalstrio vormde met Lionel Messi en Neymar jr.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Luis Suárez (@luissuarez9)