‘Dortmund hoopt binnen 10 dagen Haller-vervanger te presenteren, naam Depay valt'

‘Dortmund hoopt binnen 10 dagen Haller-vervanger te presenteren, naam Depay valt'

3 augustus - 16:16 Laatste update: 18:09
71

Borussia Dortmund is naarstig op zoek naar een vervanger voor Sébastien Haller. De spits ligt lang uit de roulatie nadat bij hem een kwaadaardige tumor werd ontdekt. Naast een aantal andere spelers is inmiddels ook de naam van Memphis Depay gevallen als noodoplossing.

Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke liet dinsdag in een interview met Sportschau weten druk bezig te zijn met een aanvallende versterking. "Het liefst versterken we ons in de komende acht tot tien dagen. Al is het wel heel moeilijk om in deze markt de juiste speler te vinden."

Na het vertrek van Erling Haaland naar Manchester City zijn in Dortmund veel pijlen gericht op het pas zeventienjarige supertalent Youssoufa Moukoko. Ook om die reden wil Watzke graag een nieuwe speler aantrekken. "Het is verkeerd om alle druk op de schouders van Moukoko. Dat zou te veel van het goede zijn."

Het is nog onduidelijk welke speler Dortmund binnenkort aan gaat trekken. Nadat eerder al de namen van Luis Suárez en Edinson Cavani vielen, wordt nu ook Memphis Depay genoemd, dit meldt het Spaanse SPORT. Dortmund zou de Nederlander graag willen overnemen op huurbasis, of pas in juni 2023, wanneer hij transfervrij is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast