Baumgartl keert na overwinnen van teelbalkanker terug op voetbalveld

Baumgartl keert na overwinnen van teelbalkanker terug op voetbalveld

3 augustus - 21:35 Laatste update: 21:38
25

Timo Baumgartl staat weer op het trainingsveld bij FC Union Berlin. De verdediger die door PSV is verhuurd aan de Duitsers kreeg in mei te horen dat er teelbalkanker bij hem was geconstateerd.

'Baumi is back! Mooi om je weer in voetbalschoenen te kunnen zien', schrijft Union Berlin in een bericht. De verdediger trainde voor het eerst weer mee in de Duitse hoofdstad, nadat hij in mei de diagnose teelbalkanker kreeg en uiteindelijk zijn teelbal operatief moest laten verwijderen. De ontdekking van de ziekte was in een vroeg stadium, waardoor een behandeling nog goed mogelijk was. 

"Ik wil iedereen vanuit de grond van mijn hart bedanken voor de ongelofelijke steun", vertelde Baumgartl eerder op de site van PSV. "Dat zal ik nooit vergeten. Ik ben ook erg dankbaar voor de snelle, duidelijke diagnose en voor de succesvolle operatie die sindsdien heeft plaatsgevonden. Mijn focus ligt nu op een zo snel mogelijk herstel."

Baumgartl werd in 2019 voor tien miljoen euro door PSV overgenomen van VfB Stuttgart. In Eindhoven ligt de Duitser tot 2024 vast. Vorig seizoen verhuurde PSV Baumgartl al aan Union Berlin, maar dit seizoen mag hij het weer in Duitsland laten zien. De nummer vijf van het afgelopen Bundesliga-seizoen zou naar verluidt 3,5 miljoen euro moeten betalen om hem definitief in te lijven. Baumgartl speelde vorig seizoen 25 competitieduels voor Union Berlin.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s