Kraay jr. voorspelt Eredivisie-titelrace: 'Heb een hele simpele filosofie'

Kraay jr. voorspelt Eredivisie-titelrace: 'Heb een hele simpele filosofie'

4 augustus - 09:45
203

Als Antony blijft, wordt Ajax kampioen van de Eredivisie. Dat voorspelt Hans Kraay jr.. Veel zal volgens hem ook afhangen van het wel of niet aanblijven van Cody Gakpo bij PSV.

De Eredivisie gaat aankomend weekend weer van start en de verwachtingen zijn na alle uitgegeven miljoenen misschien wel nog hoger dan ooit tevoren. "Ondanks alle miljoenen die uitgegeven zijn heb ik een hele simpele filosofie", vertelt Kraay jr. bij Op1.

"Er wordt nogal getrokken aan Antony en ik heb het gevoel dat Ajax hem ook voor tachtig miljoen euro niet laat gaan. Ze willen hem echt houden. Als Antony blijft en Cody Gakpo gaat weg bij PSV, dan wordt Ajax kampioen. En als Gakpo blijft en Antony gaat weg, dan wordt PSV kampioen. En als ze allebei blijven? Dan wordt Ajax kampioen", zegt Kraay jr.

Commentator Suse van Kleef gokt ook op de club uit Amsterdam. "Ajax heeft veel geld uitgegeven en heeft een brede selectie. Dat zullen we gaan zien met het moordende schema, dus ik denk dat Ajax de beste papieren heeft. Johan Cruijff zei dat een zak geld geen doelpunt kan maken, maar duidelijk is wel dat de club met de hoogste begroting de meeste kans maakt."

ESPN-presentatrice Hélène Hendriks: "Ik had PSV, maar moet misschien terugkrabbelen. Als de transferperiode voorbij is kan ik het met zekerheid zeggen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.