Ajax zorgt voor unicum en lanceert nieuw blauw uitshirt bijzonder laat

Ajax zorgt voor unicum en lanceert nieuw blauw uitshirt bijzonder laat

4 augustus - 10:16
166

Het heeft even geduurd, maar Ajax heeft zijn uitshirt voor dit seizoen gelanceerd. De Amsterdammers zullen hun duels buiten de Johan Cruijff Arena in een blauw tenue spelen. Het shirt heeft gouden en rode accenten.

Dat Ajax het nieuwe uitshirt in augustus presenteert, is een unicum. De Amsterdammers speelden dit seizoen zelfs een oefenduel in het oude shirt, terwijl het nieuwe tricot normaal gesproken tussen mei en juli wordt gelanceerd. Dat Ajax zo laat is heeft te maken met leveringsproblemen bij Adidas. Desondanks hing het nieuwe Ajax-uitshirt wel al in sommige buitenlandse sportwinkels. Het is dan ook geen verrassing dat het tenue blauw van kleur is.

Er zijn ook dingen duidelijk geworden die we nog niet wisten. Zo gaat Ajax met een rode broek onder het shirt spelen. De spelersbedrukking is goud van kleur en is vrijwel hetzelfde als op de thuisshirts. Bij het thuisshirt staat er alleen een rood Ajax-logo in de bedrukking, bij het uittenue is dit toepasselijk blauw van kleur.

Ajax zal zijn nieuwe shirt komend weekend al voor het eerst dragen, op bezoek bij Fortuna Sittard. Het lijkt erop dat het uittricot niet gebruikt zal worden in de Europese duels: de landskampioen zal later nog zijn derde shirt presenteren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s