Kogel eindelijk door de kerk: Cucurella officieel voor recordbedrag naar Chelsea

Kogel eindelijk door de kerk: Cucurella officieel voor recordbedrag naar Chelsea

5 augustus - 13:28 Laatste update: 14:42
22

Marc Cucurella is officieel speler van Chelsea. The Blues melden via de eigen kanalen dat er een akkoord is met Brighton & Hove Albion over een transfer van de Spaanse wingback.

Volgens diverse media betaalt Chelsea een bedrag aan Brighton dat kan oplopen tot dik zestig miljoen euro. Dit is het hoogste bedrag voor een vleugelverdediger ooit. Cucurella komt daarmee definitief over van The Seagulls. Zij namen hem in 2021 voor achttien miljoen euro over van Getafe. Cucurella is een jeugdexponent van Barcelona, maar de Catalanen lieten hem in 2020 naar Getafe vertrekken. De Spaanse verdediger tekent een contract voor zes jaar op Stamford Bridge. 

Cucurella staat al lange tijd op de radar van Chelsea. Eerder werd al door verschillende media gemeld dat de linksback al rond was met Chelsea, totdat Brighton met een statement naar buiten kwam waarin ze vertelden dat er nog helemaal niks rond was. Uiteindelijk is de club van trainer Graham Potter toch gezwicht en vertrekt Cucurella alsnog naar Chelsea. Hiermee sorteert de ploeg van Thomas Tuchel voor op een vertrek van Marcos Alonso. Hij is erg dichtbij een overstap naar Barcelona.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s