'Ajax heeft beet en betaalt vijf miljoen euro voor Mexicaan Jorge Sánchez'

'Ajax heeft beet en betaalt vijf miljoen euro voor Mexicaan Jorge Sánchez'

5 augustus - 17:46 Laatste update: 17:52
327

Jorge Sánchez gaat de overstap naar Ajax definitief maken, meldt De Telegraaf. De Amsterdammers zijn akkoord met Club América over de Mexicaanse rechtsback. Ajax betaalt een transfersom van vijf miljoen euro, plus een half miljoen aan bonussen en een doorverkooppercentage.

Eerder bereikte Sánchez al een persoonlijk akkoord met Ajax. Trrainer Alfred Schreuder heeft daarmee zijn gewenste versterking voor de rechtsbackpositie binnen. Sánchez vliegt maandag naar Nederland om zijn transfer af te ronden. In de tussentijd moeten de clubs de mondelinge afspraken op papier gaan zetten.

Club América liep niet warm voor een verkoop van Sánchez, maar de onderhandelingen tussen de clubs liepen relatief soepel. Daardoor kan de 24-jarige verdediger voor vijf seizoenen gaan tekenen bij de landskampioen. In zijn thuisland lag hij nog drie jaar vast.

Als Sánchez zijn handtekening heeft gezet in Amsterdam, is de selectie van Ajax in principe rond voor het nieuwe seizoen. De club kijkt echter altijd met een schuin oog naar zogenoemde buitenkansjes op de markt. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar zullen zich nu vooral bezighouden met het verkopen van overbodige spelers.

Sánchez wordt alweer de zevende aanwinst van Ajax deze transferperiode. Eerder kwamen Steven Bergwijn, Calvin Bassey, Owen Wijndal, Brian Brobbey, Francisco Conceição en Lorenzo Lucca al naar de Johan Cruijff Arena. De transfer van Sánchez tilt de totale uitgaven van Ajax deze transferwindow naar de negentig miljoen euro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.