'La Liga deelt dreun uit aan Barça: mogelijk gevolgen voor Frenkie de Jong'

5 augustus om 21:22

FC Barcelona mag nog steeds niet al zijn nieuwe aanwinsten inschrijven voor La Liga. Het competitiebestuur vindt dat de Catalanen nog niet aan alle financiële regels voldoen, meldt Mundo Deportivo.

Barça-preses Joan Laporta was maandag nog vol vertrouwen. Na de verkoop van in totaal 25 procent van de tv-rechten voor zeshonderd miljoen euro, werden ook 25 procent van de aandelen in Barça Studios voor honderd miljoen van de hand gedaan. Met ruim zevenhonderd miljoen aan inkomsten, had Blaugrana genoeg financiële armslag om topaankopen als Robert Lewandowski en Raphinha in te schrijven voor La Liga, zo zei Laporta.

Daar denkt het bestuur van de Spaanse competitie echter duidelijk anders over. Voor Barcelona wacht nu een race tegen de klok om iedereen beschikbaar te hebben voor het treffen met Rayo Vallecano op 13 augustus. Volgens Mundo Deportivo is de club al druk doende om een vierde financiële injectie te ontvangen door de verkoop van nog eens 24,5 procent van Barça Studios.

Barça hoopt daarmee wel aan de eisen van La Liga te voldoen, maar mogelijk moeten er spelers verkocht worden om de salarislast naar beneden te brengen. Memphis Depay moest sowieso al vertrekken en MD schuift ook Frenkie de Jong weer naar voren als belangrijke optie om geld in het laatje te brengen.

De Catalanen versterkten zich deze zomer met Raphinha, Jules Koundé, Robert Lewandowski, Franck Kessié en Andreas Christensen. Ook Ousmane Dembélé en Sergi Roberto tellen als nieuwe spelers, omdat hun contract al was afgelopen voordat ze alsnog verlengden. Allemaal zouden ze nu nog in de wachtkamer zitten.