Slaapverwekkende opening in Friesland: Heerenveen en Sparta vermaken niet

05-08-2022 21:54
99

SC Heerenveen en Sparta hebben de punten gedeeld in de eerste Eredivisie-wedstrijd van het seizoen 2022/2023. De Friezen en de Rotterdammers maakten er bepaald geen spektakelstuk van in het Abe Lenstra Stadion.

Zowel Heerenveen als Sparta dwong voor rust nauwelijks iets af, hoewel de bezoekers iets makkelijker voetbalden. De beste kans was desondanks wel voor de thuisploeg. Keeper Nick Olij, één van de vele nieuwelingen in de ploeg van coach Maurice Steijn, keerde na veertig minuten een schot van Mats Köhlert. Daardoor stond het halverwege nog 0-0 en daar viel niets op af te dingen.

Het tempo lag ook na rust veel te laag, waardoor mogelijkheden schaars waren. Na een uur was Sidney van Hooijdonk gevaarlijk, maar weer stond Olij in de weg. De Rotterdammers maakten, mede door enkele goede invalbeurten, nog de beste indruk in de slotfase, maar doelpunten bleven uit. Vito van Crooij kwam het dichtst in de buurt: zijn schot zeilde een kwartier voor tijd over het doel.