Schmidt kent sterke start: Benfica boekt ook in eigen land ruime zege

Schmidt kent sterke start: Benfica boekt ook in eigen land ruime zege

5 augustus - 23:18
57

Roger Schmidt kent een veelbelovende start als trainer van Benfica. Na de overtuigende 4-1 zege op FC Midtjylland in de voorrondes van de Champions League, zette O Glorioso in de Portugese competitie ook Arouca met speels gemak opzij: 4-0.

Schmidt ruimde een basisplaats in voor David Neres, terwijl Jan Vertonghen op de bank zat. De Duitse oefenmeester zag dat het al na acht minuten raak was. Gilberto kopte raak uit een voorzet van Alejandro Grimaldo. Benfica was oppermachtig in het Estádio da Luz, maar de 2-0 viel pas drie minuten voor rust. Rafa Silva werkte van dichtbij binnen. Vervolgens ging het hard. Arouca-speler Quaresma kreeg rood en door een volley van Enzo Fernández zocht Benfica alsnog met een riante voorsprong de kleedkamers op. 

In de tweede helft kon Benfica al wat gas terug nemen. Uiteindelijk volgde nog wel een vierde treffer. Rafa Silva trof na 86 minuten doel uit na een lage voorzet. Neres stond toen al niet meer op het veld. De ploeg van Schmidt kan zich nu opmaken voor de return tegen Midtjylland van dinsdag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s