'PSV is in staat om Memphis uit de hoge hoed te toveren als Gakpo-vervanger'

'PSV is in staat om Memphis uit de hoge hoed te toveren als Gakpo-vervanger'

6 augustus - 14:05
118

Aad de Mos en Ronald de Boer verwachten dat Ajax zich wederom tot kampioen van Nederland kroont. De analisten verschillen wel enigszins van mening over de kracht van uitdager PSV.

"Ajax wordt kampioen", zegt De Mos in De Telegraaf. "Daar kunnen ze het beste met de druk omgaan." Hij heeft nog zijn bedenkingen bij PSV. "Ik moet nog zien dat ze daar constant op niveau kunnen presteren en heb mijn twijfels bij de selectie. Is die wel zo goed als iedereen denkt?"

De Mos sluit niet uit dat zowel Ajax als PSV nog een smaakmaker verliest met Antony en Cody Gakpo. "In het geval van Gakpo zal dat mogelijk pas na de kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League zijn", stelt hij. "Een vertrek van Gakpo hoeft voor PSV niet eens een ramp te zijn. Ik denk dat ze daar in staat zijn om Memphis Depay uit de hoge hoed te toveren als vervanger."

De Boer denkt dat PSV dichterbij is gekomen, maar wijst toch ook Ajax aan als titelfavoriet. Wel verwacht hij veel van Joey Veerman. "Ik zei deze week wat gekscherend op Twitter 'Joey in Oranje', omdat ik genoot van hem. Hoe hij speelt, met het uitstellen van passes en dan in één keer die splijtende pass… Ik verwacht dat we veel mooie dingen van hem gaan zien. Dat hij écht zijn stempel gaat drukken op PSV, zoals tegen Monaco met Sangaré."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s