Feyenoord-target Gnonto geadviseerd: 'Op een hoger niveau is het onzeker'

Feyenoord-target Gnonto geadviseerd: 'Op een hoger niveau is het onzeker'

6 augustus - 17:18
40

Roberto Mancini is positief over de transfer van Lorenzo Lucca. De bondscoach van Italië denkt dat de lange aanvaller zich goed kan ontwikkelen bij Ajax. Ook heeft Mancini advies voor Wilfried Gnonto, die bij Feyenoord op de radar staat.

Lucca komt over van het Italiaanse Pisa. Hij wordt een jaar gehuurd door Ajax, dat hem daarna voor een slordige tien miljoen euro definitief kan overnemen. "Het is een mooie kans om zich technisch te verbeteren", stelt Mancini tegenover Il Giornale. "Hij zal niet direct druk voelen, al is Ajax natuurlijk wel een team dat altijd moet winnen. Net als bij Real Madrid, Barcelona en Juventus voelt een gelijkspel daar als een nederlaag."

"Maar de Ajax-school is het helemaal waard", vervolgt Mancini. "Ze maken daar jonge spelers groot, verkopen ze en verdienen daar veel geld mee. Ik zou Italiaanse talenten het sowieso wel aanraden om in het buitenland te gaan spelen, daar worden ze volwassen van."

Hoewel Mancini de stap van Lucca toejuicht, is hij voorzichtiger over een mogelijke transfer van Gnonto. De aanvaller van FC Zürich maakte aan het einde van het vorige seizoen zijn interlanddebuut en kan naar diverse clubs. Mancini denkt desondanks dat Gnonto beter in Zwitserland kan blijven. "Hij is achttien jaar. Hij gaat daar zeker zijn wedstrijden spelen en ze zijn natuurlijk kampioen geworden. Door te spelen kan een speler groeien. Dat is beter dan op een hoger niveau onzeker te zijn of je gaat spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s