Borst heeft boodschap voor boze Ajax-doelman Pasveer: 'Laat het lekker gaan, man'

Borst heeft boodschap voor boze Ajax-doelman Pasveer: 'Laat het lekker gaan, man'

6 augustus - 21:20
119

Hugo Borst heeft gereageerd op de stevige woorden van Remko Pasveer, die aan hem gericht waren. Volgens Borst is de opmerking over de Ajax-doelman in zijn column anders opgevat dan hij wilde.

Nadat Jay Gorter ongelukkig voor de dag kwam tegen PSV, schreef Borst dat Pasveer zichzelf in de basis had 'getroost'. De routinier ontfermde zich na afloop namelijk over Gorter. Pasveer haalde later stevig uit naar Borst. "Ik vind dit eng gedrag", zei hij onder meer. Nu komt Borst bij De Eretribune weer aan het woord over de situatie. "Het is wel interessant", begint hij. "Ik had mijn column geschreven over de keeper die faalde, niet de keeper die troostte."

"Ik hoorde dat hij (Pasveer, red.) boos is", vervolgt Borst. "Alles is beeldvorming en natuurlijk denkt Pasveer daar niet bij na. Ik ben ervan overtuigd dat het trootsen oprecht was, maar ik vraag me alleen af of je een gewond dier zo moet helpen, als er zulke camera's bijstaan. Doe dat in de kleedkamer. Ik vond het te lang. Ik zou hem een tikje onder zijn kont geven, maar mijn kritiek gaat over Gorter. Ik vind namelijk: je moet geen zwakte tonen als topsporter op het veld. Daar ging de column over."

"De laatste zin, over dat Pasveer zich in de basis heeft getroost, was gewoon een mooie zin. Het was niet bedoeld om nog even op het graf te gaan dansen van Gorter, of om te zeggen dat Pasveer een klootzak is." Vervolgens heeft Borst nog een boodschap voor Pasveer. "Ik zou me als voetballer ook niet te veel aantrekken van columnistjes of analistjes. Ik snap het als hij dit in de vuur van het moment zegt, maar na een aantal dagen... Laat het gaan, man."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie