Schreuder duidelijk bij Ajax: 'Zie in hem meer nummer 8, in rol van Gravenberch'

Schreuder duidelijk bij Ajax: 'Zie in hem meer nummer 8, in rol van Gravenberch'

6 augustus - 21:59
95

Alfred Schreuder vond Kenneth Taylor een betere wedstrijd spelen dan Daley Blind als verdedigende middenvelder tegen Fortuna Sittard. De trainer van Ajax ziet Taylor echter niet als een controleur.

Schreuder liet Blind op het middenveld beginnen tegen Fortuna, maar dat pakte ongelukkig uit. In de tweede helft deed Taylor het op dezelfde positie beter. "Kenneth heeft het de tweede helft goed ingevuld", vertelt de Ajax-coach op de persconferentie. "Ik vond de keuze voor Kenneth op zes beter uitpakken dan Daley."

Taylor hoeft echter niet op een vaste rol als controleur te rekenen, zegt Schreuder. "Met Edson heb je op die plek wat meer duelkracht. Kenneth vult het op een andere manier in. Ik zie in hem meer een nummer acht, in de rol die Ryan Gravenberch vorig seizoen had."

Schreuder ziet plus- en minpunten bij Taylor. "Kenneth is een erg balvaste speler. Hij wil nog wel eens wat te veel uit zijn positie lopen, maar daarop hebben we de nadruk gelegd, dat hij echt voor de verdediging moest blijven spelen en van daaruit het spel moet verdelen. Dat heeft hij goed gedaan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast