'Schreuder is de trainer van Ajax: doet hij dit te vaak, dan leidt het tot rumoer'

'Schreuder is de trainer van Ajax: doet hij dit te vaak, dan leidt het tot rumoer'

07-08-2022 12:55 Laatste update: 16:53
187

Hans Kraay jr. en Marciano Vink zijn kritisch op Alfred Schreuder na diens Eredivisie-vuurdoop als trainer van Ajax. Hij keek nadrukkelijk in de spiegel na de nipte zege op Fortuna Sittard (2-3).

Schreuder, die voor Daley Blind op het middenveld koos en Dusan Tadic in de spits zette, trok na afloop het boetekleed aan voor de matige eerste helft van Ajax. "Ik leer hier ook van, een trainer moet in de spiegel kijken", liet hij weten bij ESPN. Kraay denkt er het zijne van. "Dit kan hij één keer doen, maar dit moet hij niet te vaak doen."

"Schreuder is de trainer van Ajax. Als je dit vaker doet, leidt het tot rumoer in de kleedkamer", stelt Kraay, die zelfkritische trainers wel 'mooi' zegt te vinden. "Hij is de baas, hij neemt de beslissingen. Ik heb Erik ten Hag wel eens verkeerde beslissingen gewoon zien verdedigen. Dit moet Schreuder niet nog een keer doen."

Vink is kritisch op de wisselingen die Schreuder doorvoerde. of juist het gebrek daaraan. De trainer had zijn autoriteit moeten laten gelden, vindt de analist. "Hij heeft een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om aan de hele groep te laten zien dat hij van iedereen een acceptabele prestatie verwacht. Tadic had hij één-op-één kunnen wisselen."