Feyenoord bevestigt absentie Senesi tegen Vitesse vanwege 'mogelijke transfer'

7 augustus om 13:07
Laatste update: 7 augustus om 13:11

Marcos Senesi ontbreekt zondagmiddag bij Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Vitesse in de Eredivisie. De Rotterdammers laten aan De Telegraaf weten dat de 25-jarige Argentijn niet meedoet, omdat hij 'in een fase zit van een mogelijke transfer'.

Volgens transferpexpert Fabrizio Romano is Senesi inmiddels onderweg naar Engeland. Zodra de mandekker is aangekomen zal hij de medische keuring ondergaan, waarna hij zijn transfer naar Bournemouth kan afronden. Bij de Premier League-club ligt een contract voor vier seizoenen voor hem klaar. Feyenoord ontvangt vijftien miljoen euro. Dat bedrag is nog zonder bonussen, aldus Romano. 

Senesi speelde sinds 2019 bij de Rotterdammers en kende een succesvolle periode in de havenstad. De Argentijn wordt de derde speler van Feyenoord die na het succesvolle Europese seizoen in de Conference League de overstap naar de Premier League maakt: eerder staken Luis Sinisterra (Leeds United) en Tyrell Malacia (Manchester United) al het kanaal over. Tegelijkertijd staat Fredrik Aursnes in de belangstelling van Benfica. 

Neto
Feyenoord nam Senesi in 2019 over van het Argentijnse San Lorenzo en legde destijds zeven miljoen euro neer voor de mandekker. De 25-jarige Senesi wordt de derde grote aanwinst van Bournemouth: eerder werd Marcus Tavernier voor ongeveer twaalf miljoen euro overgenomen van Middlesbrough. Inmiddels hebben The Cherries ook de komst van Neto bevestigd. De Braziliaanse keeper komt transfervrij over van FC Barcelona.