LIVE-discussie: Feyenoord start met vijf nieuwelingen aan uitduel bij Vitesse

LIVE-discussie: Feyenoord start met vijf nieuwelingen aan uitduel bij Vitesse

07-08-2022 13:24 Laatste update: 13:39
162

Een sterk gewijzigd Feyenoord begint zondag aan het nieuwe seizoen met een uitwedstrijd tegen Vitesse. De Rotterdammers treden met vijf zomeraanwinsten, maar zonder Marcos Senesi aan in Arnhem.

De Argentijn ontbreekt, omdat hij 'in een fase zit van een mogelijke transfer', zo bevestigde Feyenoord aan De Telegraaf. Trainer Arne Slot kiest in de defensie daarom voor Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner en Jacob Rasmussen. De Deen staat daarmee direct tegenover zijn oude club, die hem de afgelopen twee seizoenen nog huurde van Fiorentina.

Wedden

Meer odds

Op het middenveld is Fredrik Aursnes nog wel van de partij ondanks de geruchten over een transfer naar Benfica. Met Quinten Timber en Sebastian Szymański weet hij twee nieuwe gezichten naast zich. Ook de voorhoede heeft een metamorfose ondergaan: Javairo Dilrosun, Danilo en Patrik Walemark starten. Oussama Idrissi is nog niet fit genoeg en begint op de bank.

Bij Vitesse, dat diverse steunpilaren zag vertrekken, beginnen nieuwkomers Carlens Arcus, Ferro en Melle Meulensteen meteen in de basis. In de spits krijgt Nikolai Baden Frederiksen de voorkeur boven Thomas Buitink.

De opstellingen
Vitesse: Houwen; Arcus, Ferro, Meulensteen, Cornelisse, Wittek; Domgjoni, Tronstad; Manhoef, Bero; Frederiksen

Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Trauner, Rasmussen; Aursnes, Timber, Szymanski; Dilrosun, Danilo, Walemark