Het Laatste Nieuws: Dessers transfereert definitief voor 6,5 miljoen euro

Het Laatste Nieuws: Dessers transfereert definitief voor 6,5 miljoen euro

07-08-2022 15:32
8

Cyriel Dessers verhuist naar Italië. De Belgische spits bevestigde al dat hij KRC Genk gaat verlaten, maar nu is zijn transfer naar US Cremonese volgens Het Laatste Nieuws ook helemaal rond.

De transfer van Dessers naar Cremonese hangt al geruime tijd in de lucht. De laatste dagen hebben de Italianen doorgepakt: de Serie A-promovendus is akkoord met Genk over een vergoeding van 6,5 miljoen euro.

"Ik heb altijd gedroomd van voetballen in een topcompetitie en die droom komt nu dichtbij", zei Dessers zaterdag al, kort na de gewonnen thuiswedstrijd tegen KAS Eupen (4-2). Dessers werd na zeventig minuten gewisseld. "Of dit een afscheid was? Misschien wel een beetje, ja. De kans zit erin dat ik naar Italië ga, dat kan ik wel zeggen."

Dessers, in de eerste drie speelrondes goed voor drie goals, speelde alleen in België en Nederland en wilde graag zijn geluk beproeven in Zuid-Europa. Die wens gaat nu in vervulling. Hij heeft zijn jawoord al gegeven aan Cremonese en reist spoedig af naar Noord-Italië.