VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, meer dan Feyenoord en Ajax

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, meer dan Feyenoord en Ajax

08-08-2022 10:00 Laatste update: 12:03
57

PSV is de eerste hofleverancier voor het nieuwe seizoen van VP's Elftal van de Week. De Eindhovenaren leveren drie spelers. Ook Feyenoord, Ajax, AZ, FC Twente, FC Utrecht, RKC Waalwijk en Excelsior zijn van de partij.

Stijn van Gassel (Excelsior)
Met uitzondering van doelman João Virginia nam zowat elke speler van Cambuur het Excelsior-doel onder vuur, maar telkens had Van Gassel een antwoord. Debuteren in de Eredivisie doe je zó.

Wedden

Meer odds

Joshua Brenet (FC Twente)
In de 91ste minuut trok Twente de drie punten over de streep ten koste van NEC. Het voorbereidende werk kwam niet geheel ontoevallig van Brenet, die matchwinner Sem Steijn bereikte met een geniaal wippertje.

Armando Obispo (PSV)
De ontwikkeling van Obispo is één van de positieve punten bij PSV in de eerste weken van het seizoen. In het thuisduel met FC Emmen won de verdediger ál zijn duels en leidde hij ook nog twee goals in.

Dario Van den Buijs (RKC Waalwijk)
RKC moest twee doelpunten slikken tegen het FC Utrecht van redder in nood Bas Dost, maar Van den Buijs speelde desondanks een goede wedstrijd. De Belgische verdediger tekende voor de openingstreffer.

Sebastian Szymanski (Feyenoord)
Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan met de komst van Szymanski, zo bleek in Arnhem. De excellerende linkspoot uit Polen trok het spel naar zich toe en gaf in de eerste helft meteen twee assists.

Xavi Simons (PSV)
De gretigheid druipt eraf bij Simons, die na veelbelovende jaren bij FC Barcelona en Paris Saint-Germain klaar is om zich aan Nederland te tonen. De balverovering en assist bij de 1-0 van PSV bewees dat.

Myron van Brederode (AZ)
Het nieuwe pareltje van AZ: Van Brederode maakte tegen Go Ahead Eagles zijn basisdebuut, imponeerde met mooie acties en een goal, werd uitgeroepen tot man of the match en ook nog toegezongen vanaf de tribunes.

Cody Gakpo (PSV)
'Cody moet blijven', scandeerde het PSV-publiek weer, toen Gakpo na zijn twee doelpunten werd gewisseld door trainer Ruud van Nistelrooij. Het is voor de Eindhovenaren inderdaad te hopen dat hij nergens heengaat.

Bas Dost (FC Utrecht)
Hij was niet fit genoeg voor een hele wedstrijd, maar ook een 'halve' Dost is altijd goed voor een goal. Of twee. De teruggekeerde spits poetste eigenhandig de 2-0 achterstand weg tegen RKC.

Brian Brobbey (Ajax)
Kwam, zag en overwon: Brobbey had maar een kwartiertje nodig om aan te tonen dat hij de enige echte aanvalsleider van Ajax is. Nu moet de twintigjarige spits nog op het punt komen dat hij negentig minuten aankan.

Danilo Pereira (Feyenoord)
Twintig goals wil hij dit seizoen maken. Dat moet haalbaar zijn, mits hij dit volhoudt: Danilo opende zondagmiddag zijn Feyenoord-rekening met twee doelpunten tegen Vitesse.