Dilrosun over wereldgoal: 'Het was wel bewust zo geprobeerd ja'

Dilrosun over wereldgoal: 'Het was wel bewust zo geprobeerd ja'

07-08-2022 23:50
43

Javairo Dilrosun maakte zondag zijn debuut in de Eredivisie als speler van Feyenoord en maakte gelijk een schitterend doelpunt voor de Rotterdammers. Volgens de aanvaller was het een bewuste poging om de bal er op die manier in te schieten.

"Dit was wel bewust zo gedaan ja", vertelt een glimlachende Dilrosun tegenover ESPN. "Het is natuurlijk een mooie goal. Ik probeer gewoon één op één mijn man op te zoeken. Ik heb ze wel vaker zo gemaakt, maar dan alleen op de training."

Het was eerder nog onzeker of Dilrosun überhaupt wel mee kon doen tegen Vitesse. De jonge aanvaller liep in de laatste oefenwedstrijd tegen Osasuna een lichte hersenschudding op. "Ik moest nog even kijken of ik wel kon spelen, maar ik heb het gehaald en ik ben blij dat ik minuten heb gemaakt. Ik kreeg aan het einde wel een beetje kramp, maar dat is normaal in een wedstrijd."

Dilrosun had nog wat moeite om er lekker in te komen met zijn debuut voor Feyenoord in de Eredivisie. De 24-jarige Nederlander vond zichzelf niet lekker beginnen aan de wedstrijd. "Ik vond dat ik wat stijfjes en gespannen aan de wedstrijd begon. Maar naarmate de eerste helft vorderde werd ik wat vrijer in mijn hoofd. Dat was dan ook echt wel fijn."