Frenkie de Jong scoort voor Barcelona: 'Deze club is het spoor helemaal bijster'

Frenkie de Jong scoort voor Barcelona: 'Deze club is het spoor helemaal bijster'

08-08-2022 07:07 Laatste update: 09:58
53

Als Frenkie de Jong zijn poot stijf houdt en bij FC Barcelona blijft, verdient hij de komende vier jaar nog honderd miljoen euro. Bij Studio Voetbal zijn de analisten het roerend eens: Barça moet zich kapot schamen.

Het dilemma van De Jong is bekend: als hij blijft, dreigt een reserverol en krijgt hij nog wel tientallen miljoenen, maar de 25-jarige middenvelder kan ook naar Manchester United of Chelsea vertrekken. "Wat Barcelona met Frenkie doet is niet te begrijpen", zegt Arno Vermeulen. "Deze club is het spoor helemaal bijster, met voorzitter Joan Laporta voorop."

Barça stond ruim een jaar geleden liefst 1,4 miljard euro in het rood, maar onder leiding van Laporta werd deze zomer wel ruim 150 miljoen euro uitgegeven aan spelers als Robert Lewandowski, Raphinha en Jules Koundé. Om financiële ruimte te maken, moet De Jong vertrekken. In de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, zondagavond tegen UNAM Pumas, begon de oud-Ajacied op de bank en bepaalde hij als invaller de eindstand op 6-0.

"Ze moeten zich kapot schamen bij Barcelona. Er moet toch een keer iemand opstaan die het voor de spelers opneemt?", reageert Rafael van der Vaart op de situatie van De Jong, die door contractuele afspraken die in coronatijd werden gemaakt nog bijna honderd miljoen euro tegoed heeft van de club.

Ibrahim Afellay verwacht dat De Jong bij Barça blijft. "Ik geloof heilig dat deze jongen weer gaat spelen, daar is hij gewoon veel te goed voor. De Jong kan bij elke club ter wereld mee. Uiteindelijk heeft Barcelona zelf een contract met hem afgesloten, daar zullen ze zich aan moeten houden."