De Telegraaf doet transfersom Senesi uit de doeken, Slot reageert

De Telegraaf doet transfersom Senesi uit de doeken, Slot reageert

8 augustus - 07:14 Laatste update: 07:46
60

Feyenoord gaat naar verluidt meer dan vijftien miljoen euro overhouden aan de verkoop van Marcos Senesi, meldt De Telegraaf. De Argentijnse verdediger staat op het punt om zijn overstap naar Premier League-promovendus AFC Bournemouth af te ronden.

Volgens de ochtendkrant kan het bedrag dat Feyenoord ontvangt voor Senesi nog aanzienlijk oplopen vanwege een aantal bonussen die zijn afgesproken tussen beide clubs. Ook heeft de clubleiding van de Rotterdammers een doorverkooppercentage opgenomen in het contract van de Argentijn. Met de transfer van Senesi zou Feyenoord inmiddels al zestig miljoen euro hebben binnengekregen deze transferperiode.

Senesi zat zondag al niet meer bij de wedstrijdselectie van Feyenoord voor het gewonnen openingsduel van de Eredivisie tegen Vitesse (2-5). Volgens Slot is het voor zijn spelersgroep nooit leuk als er iemand vertrekt. "Als ze dan horen of lezen dat er twee goede krachten zouden kunnen vertrekken, dan is dat nooit fijn. Als een spelers al met anderhalf been bij zijn nieuwe club zit en ook in zijn hoofd met andere dingen bezig is, dan is het beter om hem niet op te stellen", aldus de trainer. Slot kreeg vrijdag het signaal dat Senesi dicht bij een transfer is.

Naast Senesi is ook Fredrik Aurnses nog steeds dichtbij een overstap naar het Portugese Benfica. De Portugezen willen de Noorse middenvelder erg graag inlijven, maar zullen met de nodige miljoenen moeten komen om Feyenoord te kunnen overtuigen. Volgens verschillende bronnen zou Benfica een bod van tien miljoen euro bij de clubleiding van de Rotterdammers hebben neergelegd. Feyenoord zelf wil minimaal vijftien miljoen euro zien om te praten over een transfer van Aursnes. De verwachting is dat beide clubs elkaar spoedig zullen vinden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en YouTube!

Plaats een reactie