Verbazing alom bij Taylor na goal: 'Davy Klaassen wilde dat doelpunt graag hebben'

Verbazing alom bij Taylor na goal: 'Davy Klaassen wilde dat doelpunt graag hebben'

08-08-2022 08:25 Laatste update: 09:08
60

Kenneth Taylor kon na de wedstrijd pas juichen om zijn gelijkmaker voor Ajax in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard (2-3). De jonge middenvelder dacht namelijk het hele duel dat niet hij, maar invaller Davy Klaassen het doelpunt had gemaakt.

Taylor was tijdens de wedstrijd in verwarring over wie het doelpunt nou daadwerkelijk had gemaakt. "Davy wilde dat doelpunt heel graag hebben en ik dacht ook echt dat hij de goal maakte", vertelt Taylor, geciteerd door de Telegraaf. "Maar na afloop zag ik dat mijn naam overal stond." Taylor begon op het aanvallender op het middenveld in de basis tegen Fortuna Sittard, maar zakte na rust terug naar de positie van Daley Blind.

Alfred Schreuder was niet helemaal tevreden over het spel van Blind op het middenveld. Volgens de Ajax-trainer voerde de routinier zijn taken niet naar behoren uit. "Daley speelde defensief op het middenveld en zakte in balbezit wat uit. Ik wilde hem wat meer op links hebben, maar hij bleef in het midden. Ik vond dat niet goed gaan. Mijn verantwoordelijkheid. De keuze voor Kenneth op die positie pakte voor ons een stuk beter uit."