'Manchester United legt bod van meer dan acht miljoen euro neer voor Arnautovic'

'Manchester United legt bod van meer dan acht miljoen euro neer voor Arnautovic'

08-08-2022 08:54
70

Marko Arnautovic kan rekenen op de interesse van Manchester United, meldt the Athletic. Naar verluidt zou de ploeg van manager Erik ten Hag een bod van meer dan acht miljoen euro hebben neergelegd bij Bologna.

Bovenop het bod van de Engelse club, zou nog een bedrag komen van een tot twee miljoen euro aan bonussen. De broer en zaakwaarnemer van de aanvaller, Danijel Arnautovic, meldt aan het Oostenrijkse Kurier dat er inderdaad interesse in zijn cliënt is. "Het klopt inderdaad dat er een bod binnen is gekomen van een bekende club. Ik sta nu in contact met Bologna om te kijken of dit gerealiseerd kan worden." Arnautovic heeft nog een contract voor twee seizoenen bij Bologna.

Arnautovic komt bij Manchester United een oude bekende tegen in manager Ten Hag. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij FC Twente, waar ten Hag assistent-trainer was in de tijd dat Arnautovic daar speelde. Steve McClaren was in die tijd hoofdtrainer. Hij is nu juist weer de assistent van Ten Hag bij Manchester United. De Oostenrijker speelde eerder in de Premier League voor Stoke City en West Ham United. 

Vorig seizoen maakte Arnautovic veertien doelpunten in 33 wedstrijden in de Serie A. In de zomer van 2021 plukte Bologna de 33-jarige aanvaller voor drie miljoen euro weg bij het Chinese Shanghai Port. In zijn loopbaan speelde hij 102 interlands voor zijn thuisland Oostenrijk. In die duels maakte hij 33 doelpunten.