Miljoenen vliegen in het rond bij Ajax: 'Niet normaal: dit is echt een incident'

Miljoenen vliegen in het rond bij Ajax: 'Niet normaal: dit is echt een incident'

08-08-2022 12:18
208

Nog nooit gaf Ajax in één transferperiode zoveel miljoenen uit als deze zomer. Gerry Hamstra noemt het voor de camera van de NOS 'niet normaal voor Ajax' en 'een incident'.

Ajax verkocht voor bijna 115 miljoen euro en spendeerde 85 miljoen euro aan nieuwe spelers. Zodra de komst van rechtsback Jorge Sánchez is afgerond, komt daar nog eens vijf miljoen bij. "Dit moet geen patroon zijn. Dit is echt een incident", zegt Hamstra tegen de NOS over de drukste transferzomer sinds tijden.

"Dit is een window waarin acht, negen spelers weggegaan zijn. Dat is niet normaal bij Ajax", vervolgt de technisch manager. "Daar moet je dan adequaat op handelen. Als dit een patroon wordt dan is het een ander verhaal. Maar dit is gewoon een window dat zo loopt."

Ajax gaf een recordbedrag uit aan Steven Bergwijn (31,25 miljoen euro), terwijl Calvin Bassey, Brian Brobbey en Owen Wijndal respectievelijk 23 miljoen, 16,35 miljoen en 10 miljoen kostten. Hamstra zegt er niet vanuit te gaan dat het elke zomer zo gaat in Amsterdam. "Dat is niet de bedoeling. In dat opzicht is het beleid niet anders dan anders en zullen we het net zo doen zoals we het de afgelopen jaren gedaan hebben."

In de laatste weken van de transferperiode hoopt Ajax nog een paar overbodige spelers te verkopen. "De window is natuurlijk nog niet helemaal voorbij, maar ik verwacht vooral nog uitgaande transfers", besluit Hamstra.

No Poll