Ihattaren-kwestie besproken: 'Hier kan Ajax zijn vingers niet aan branden'

8 augustus om 16:07
Laatste update: 8 augustus om 16:12

Wat moet Ajax met Mohamed Ihattaren doen en waar ligt zijn toekomst? Misdaadverslaggever John van den Heuvel kwam eerder op de maandag al met nieuwe details omtrent diens situatie naar buiten. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast komt de Ajax-spelmaker ook aan bod.

Alfred Schreuder maakte afgelopen weekend bekend dat Ajax deze week met een statement naar buiten treedt. Eerst zal er een gesprek met Ihattaren plaatsvinden. "Het lijkt er steeds meer op dat het niet alleen aan Herr Schmidt heeft gelegen", zegt redacteur Lars Teunissen, die bijval krijgt van Dennie van Laar. "Zo snel kan het gaan. Vorige maand bloeide hij op. Precies wat je hoopte te zien. Nu hebben we dit verhaal."

"Er kan met gemak geconcludeerd worden dat hij mentaal heel kwetsbaar is", vervolgt Teunissen. "Het is elke keer weer Ihattaren." Van Laar vraagt zich wat Ajax met de kwestie aan moet. "Als dit doorzet, kan Ajax zijn vingers hier niet aan branden. Helemaal niet na wat er met Quincy Promes en Zakaria Labyad is gebeurd. Hij moet gewoon in het buitenland gaan spelen. België is een leuke optie, bij Anderlecht of Royal Antwerp FC."

Bij laatstgenoemde club zou Ihattaren weer onder de hoede van Mark van Bommel kunnen acteren. "Als iemand met hem kon werken, was het Van Bommel. Die wist de juiste snaar te raken bij PSV", besluit Teunissen.