Update: Ajax ziet transfervrije spits (19) definitief in Venetië tekenen

19 augustus om 10:24
Laatste update: 19 augustus om 10:24

Jay Enem staat op het punt om te tekenen bij Venezia FC, meldt Ajax Showtime. De spits (19) deed de voorbereiding mee bij Ajax, waar hij geen contract had, maar vertrekt en en hoopt in Italië zijn carrière verder te kunnen ontwikkelen.

Enem heeft een verleden bij AFC en AZ. Ajax haalde hem in 2016 naar de Amsterdamse jeugdopleiding toe. Hij doorliep diverse jeugdelftallen en zou dit seizoen aansluiten bij Jong Ajax. Enem had geen contract en kan dus transfervrij worden opgehaald bij Venezia. De spits is zondagavond geland in Italië om de transfer af te ronden. Hij kan daar voor vier seizoenen tekenen.

Enem was het afgelopen seizoen topscorer van Ajax O18. Hij liep tijdens de voorbereiding op dit seizoen mee met het eerste elftal en scoorde ook in het duel met Lokomotiva Zagreb.

Update: Venezia FC heeft de komst van Jay Enem bevestigd. De negentienjarige spist heeft voor twee jaar getekend en sluit aan bij het beloftenteam van de Italiaanse club, die afgelopen seizoen degradeerde uit de Serie A.