Pierie blijft bij Ajax: Een half jaar volle bak in mezelf investeren

Pierie blijft bij Ajax: "Een half jaar volle bak in mezelf investeren"

09-08-2022 00:10 Laatste update: 00:13
64

Kik Pierie lijkt ook de komende maanden voor Ajax te spelen. De verdediger is lang geblesseerd geweest en wil daarom in Amsterdam aan zijn ritme en fitheid werken.

Ajax kocht Pierie in de zomer van 2019 voor vijf miljoen euro van sc Heerenveen, maar hij heeft nog altijd zijn debuut niet gemaakt in het eerste elftal. "In mijn eerste jaar kwam ik niet echt in de plannen voor en daarna ben ik twee jaar weggeweest. Wat ik nu wil? Eerst ritme opdoen, dat is heel belangrijk. Je merkt toch als speler dat je er lang uit bent geweest. Ik heb gelukkig nog de leeftijd dat ik minuten kan maken in Jong. Ik ga hier gewoon een half jaar volle bak in mezelf investeren. Dan zien we in de winter wel waar we staan", vertelt Pierie bij ESPN.

Een verhuur lijkt Pierie liever niet aan te gaan. FC Volendam werd aan hem gelinkt, maar dat lijkt uit de lucht gegrepen. "Na zo'n jaar mist je een groot gedeelte van de basis. Dan moet je niet zomaar een huurtransfer maken. Daar wil ik goed over nadenken. Er zijn geen dingen voorbijgekomen waar ik honderd procent achter sta. De stap wil ik nu nog niet maken."

"Tenzij er iets langskomt waarvan ik het echt heel graag wil, maar nu merk ik dat ik het stukje basis hier op wil doen. De winterstop is al in november. Hopelijk ben ik dan tien wedstrijden verder en zijn de opties misschien anders", zegt Pierie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s