Heitinga: 'Keek met H2 en V/d Sar naar ontwikkeling, langer Jong Ajax belangrijk'

Heitinga: 'Keek met H2 en V/d Sar naar ontwikkeling, langer Jong Ajax belangrijk'

09-08-2022 11:00
46
Author profile picture

Nordin 't Hart

John Heitinga staat ook dit seizoen weer voor de groep bij Jong Ajax. Hij heeft er in samenspraak met de clubleiding bewust voor gekozen om nog een jaartje op zijn post te blijven. Het verhaal gaat dat Heitinga assistent-trainer kon worden van Alfred Schreuder bij het eerste elftal, maar daar weet hij zelf niets van.

De voormalig Oranje-international is begonnen aan zijn tweede seizoen als coach van Jong Ajax. In de seizoensopener speelde zijn ploeg met 1-1 gelijk tegen een stug Telstar. "Het is ook niet voor niets dat wij een extra ballenjongen achter de goal van keeper Koeman junior neerzetten: we wilden de energie en het ritme erin krijgen", zegt hij over de wedstrijd tegen deze website.

Het gaat na afloop van wedstrijden vaak over anderen, maar nu een keer over Heitinga zelf. Welke doelen heeft de oud-verdediger in zijn tweede jaar als trainer in het betaald voetbal? "Mijn persoonlijke doel is Jong Ajax", antwoordt hij. "Natuurlijk heeft iedereen zijn persoonlijke agenda, maar voor mijn eigen ontwikkeling is het nog het beste om Jong Ajax te doen. Daar heb ik ook met de club over gesproken."

Het verhaal gaat dat er gesproken is over een rol bij Ajax 1 voor Heitinga. Hij weet zelf van niets. "Voor mij is een plek bij Ajax 1 nog niet aan de orde geweest. Ik heb dit niet gehoord. Ik weet dat ik samen met Gerry Hamstra, Klaas-Jan Huntelaar en Edwin van der Sar heb gekeken naar mijn eigen ontwikkeling", vertelt Heitinga. "Voor mezelf vond ik het belangrijk om nog een jaar Jong Ajax te doen. Dat is voor mij ook een uitdaging."