Heitinga onder de indruk bij Ajax: "Dit is een jongen met veel potentie"

9 augustus om 07:00

John Heitinga is onder de indruk geraakt van Francisco Conceição bij Jong Ajax. De Portugese aanwinst deed maandagavond mee met de beloftenploeg, kwam sterk voor de dag en was ook trefzeker. Heitinga durft nog geen uitspraken te doen over de toekomst, maar de trainer weet wel zeker dat Conceição 'veel potentie' heeft.

"Wat was 'ie goed, hè", roept Heitinga meteen als het over Conceição gaat. De linkspoot speelde maandagavond met Jong Ajax gelijk tegen Telstar. Veel fans op De Toekomst waren benieuwd naar het optreden van Conceição, die deze zomer voor vijf miljoen euro overkwam van FC Porto. Chico, zoals zijn bijnaam luidt, stelde niet teleur. Heitinga is dus ook positief. "Ik ken hem persoonlijk nog niet goed, ik leer hem eigenlijk nu ook van dichtbij kennen. Het is een jongen die heel creatief is", vertelt de oud-verdediger tegenover VoetbalPrimeur.

"Als ik kijk naar zijn voetenwerk, hoe snel hij van richting kan veranderen…", gaat een lovende Heitinga verder. "Op het moment dat wij twee stappen zetten, zet hij er waarschijnlijk zes. Hij is moeilijk om te verdedigen. Ik had hem graag nog een assist gegund. Het is een jonge jongen. Door ons podium in de vorm van de Keuken Kampioen Divisie kan hij ritme opdoen. Je ziet ook dat Jong Ajax daardoor extra dreiging erbij heeft."

Heitinga durft nog niet te zeggen of Ajax veel plezier gaat beleven aan Conceição. De oefenmeester blijft liever in het hier en nu. "Dit is een jongen met veel potentie. Het hangt natuurlijk van een aantal zaken af, er is veel concurrentie. We moeten Conceiçao ook de tijd geven, maar we zien allemaal dat hij heel vaardig en technisch is. Hopelijk gaat hij zich heel sterk ontwikkelen, maar je ziet aan alles dat hij goed kan voetballen."

Kremers
Een andere Jong Ajax-speler die opviel, was Sten Kremers. De slechts zeventienjarige doelman debuteerde tegen Telstar bij Jong Ajax, terwijl hij eerder al bij de selectie van het eerste elftal zat. "Ik heb ook tegen hem gezegd dat hij heel tevreden kan terugkijken op zijn debuut in Jong Ajax. Hij heeft het goed gedaan vandaag (maandag, red.)." Heitinga trapt echter op de rem als het kort over Ajax 1 gaat. "Ik denk dat je nu wel heel snel gaat. Het betaald voetbal vraagt weer wat anders, dus laat jongens als Sten zich eerst lekker ontwikkelen."