'Ik wil presteren, een fantastisch WK neerzetten en volgend jaar Europa in'

'Ik wil presteren, een fantastisch WK neerzetten en volgend jaar Europa in'

09-08-2022 12:27
96

Jasper Cillessen is thuis. Het heeft even geduurd, maar dinsdagochtend kon hij dan eindelijk uitleggen waarom hij is teruggekeerd bij NEC, zijn grote liefde. 

De transfer van Valencia naar NEC wordt door menigeen gezien als een stap terug. Cillessen had ook andere opties. "Die waren er wel, maar dat was voor mij niet de beste optie", zegt Cillessen tegen de NOS. "Je kijkt naar wat het beste voor je is en dat was NEC. Dat zat hem in de privésituatie, het wekelijks kunnen spelen en over drie maanden is het WK. Dat was heel belangrijk. Daar heb ik met de bondscoach en Frans Hoek (keeperstrainer, red.) over gesproken. Zij gaven mij een goed gevoel. Ik moet gewoon presteren, dan is het aan mij. Toen ik voor het eerst werd opgeroepen was ik speler van NEC."

Cillessen was toe aan een terugkeer naar Nederland. Het leven in Valencia werd er niet gezelliger op, voornamelijk door corona. "Ik heb daar lang volledig alleen gezeten, dat was toch anders. Het hakt er toch wel in. Als dit dan voorbij komt, denk je: dat wil ik niet nog een keer meemaken. Ik wilde terug naar Nederland en naar huis is dan extra mooi."

Cillessen lag overhoop met de leiding van Valencia over betalingen die nog gedaan moesten worden. "Dat maakte het effe lastig. Het liep hoger op dan ik gewild had. Behoorlijk hoog, laat ik het netjes zeggen. Maar ik wil daar eigenlijk niet over praten. Het ging over wat details, het maakte het niet prettiger. Nu ben ik opgelucht en blij. Ik wil presteren, een fantastisch WK neerzetten en volgend jaar Europees voetbal spelen."