Update: FC Barcelona trekt aan vierde hendel en maakt opnieuw 100 miljoen vrij

Update: FC Barcelona trekt aan vierde hendel en maakt opnieuw 100 miljoen vrij

12-08-2022 12:25 Laatste update: 13:20
307

De volgende financiële injectie van FC Barcelona is een feit. De club verdient honderd miljoen euro met de verkoop van 24,5 procent van Barça Studios aan investeringsfonds GDA Luma.

De club heeft hiervoor al aan drie 'hendels' getrokken en doet nu de vierde noodgreep, bedoeld om geld vrij te maken zodat spelers geregistreerd kunnen worden. Vanwege financiële beperkingen kon dat hiervoor niet.

Barcelona doet er alles aan om te voldoen aan de eisen van LaLiga, maar het is niet genoeg. Daarom is de club genoodzaakt om nog eens extra aandelen te verkopen, omdat het de competitie in dreigde te gaan zonder de zomeraanwinsten. Onder de huidige omstandigheden kunnen Franck Kessié, Andreas Christensen, Raphinha, Robert Lewandowski en Jules Koundé geen officiële wedstrijden spelen voor Barcelona. 

Barcelona werkt verder met man en macht aan het verlagen van de spelerscontracten. Gerard Piqué en Ousmane Dembélé gingen al akkoord, maar Barcelona lijkt volgens Spaanse media desondanks nog dertig à veertig miljoen nodig te hebben om alles strak te trekken.

Update: FC Barcelona heeft via de officiële kanalen gecommuniceerd dat er honderd miljoen euro is vrijgemaakt. De club heeft 24,5 procent van Barça Studios verkocht aan het productiebedrijf Orpheus Media. In eerste instantie zou Barcelona het percentage van Barça Studios verkopen aan GDA Luma, maar wegens 'juridische en administratieve belemmeringen' kiest de club voor Orpheus Media, meldt Mundo Deportivo.

Nu er honderd miljoen euro is vrijgemaakt, hoopt Barcelona voor de start van La Liga de aanwinsten in te schrijven. Onder meer Robert Lewandowski, Jules Koundé, Raphinha, Ousmane Dembélé, Franck Kessié en Andreas Christensen kunnen momenteel nog geen officiële wedstrijden spelen.