ESPN: Gakpo volgende Eredivisie-target voor Ten Hag, vraagprijs veertig miljoen

ESPN: Gakpo volgende Eredivisie-target voor Ten Hag, vraagprijs veertig miljoen

09-08-2022 14:13
345

Erik ten Hag wil opnieuw uit de Eredivisie-vijver vissen. Manchester United heeft Cody Gakpo op de radar, meldt ESPN. Van een concreet bod is nog geen sprake.

Na Lisandro Martínez, Tyrell Malacia en Christian Eriksen moet Gakpo de vierde United-aanwinst met een Ajax- of Eredivisie-link worden. Het medium stelt dat de vraagprijs rond de veertig miljoen euro moet liggen. Het Eindhovens Dagblad meldde eerder op de dinsdag al dat grote Premier League-clubs zich op korte termijn gaan melden, maar dat PSV koste wat kost het transferrecord van veertig miljoen euro wil verpulveren.

Gakpo is naar verluidt op de Engelse radar verschenen, nadat pogingen om Antony en RB Leipzig-aanwinst Benjamin Sesko aan te trekken waren gestrand. De Oranje-international weegt zijn opties af en zei afgelopen weekend nog tegen zowel ESPN als de NOS dat hij niet uitsluit nog een jaar bij PSV te blijven. In eerste instantie wil hij zich richten op het behalen van Champions League-voetbal met de Eindhovenaren.

United en Ten Hag maken er geen geheim van nog een aanvaller te zoeken. "Als ik een spits had, zou ik hem wel opstellen", zei de manager na de verloren openingswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion, nadat hij noodgedwongen Eriksen in de punt van de aanval moest posteren.