Familie Nouri hoopvol: 'Hij is zo vooruitgegaan, hij zal weer gaan praten'

Familie Nouri hoopvol: 'Hij is zo vooruitgegaan, hij zal weer gaan praten'

09-08-2022 15:05 Laatste update: 15:19
94

Abdelhak Nouri heeft flinke stappen vooruitgezet sinds hij in het najaar van 2019 weer thuis is gaan wonen, verzekeren zijn familieleden. In een interview met HELDEN Magazine vertellen twee schoonzussen, zijn moeder en tante hoe het met Appie gaat.

Het is intussen meer dan vijf jaar geleden sinds het noodlot toesloeg bij Nouri. In die vijf jaar heeft de familie nooit gedacht om hem te laten gaan. "We hebben die vraag veel gehad, maar dat is bij ons geen issue. Alleen als hij hersendood is, zou dat mogen", reageert schoonzus Rachida, die bijval krijgt van schoonzus Yasmine. "Ik lees weleens commentaren op internet en dan zie ik dat ze denken dat Abdelhak leeft als een kasplantje. Dat is onzin. Ik praat met hem, hij reageert op ons, hij toont emoties, kan lachen en huilen. Hij hoort ons, begrijpt ons en reageert op zijn manier op ons."

Rachida en Yasmine zijn er zeker van dat de hersenen van Appie nog werken. Moeder Rabia benadrukt dat. "Hij herkent mensen als ze binnenkomen, beweegt met zijn ogen, lacht als je tegen hem praat." Nouri's tante Rahmouna verwacht dat hij in de nabije toekomst nog meer stappen vooruit zal zetten. "Sinds hij thuis is, is hij zo vooruitgegaan. Het kan één jaar duren, vijf jaar, maar hij zal weer praten. We gaan sinds hij een eigen huis heeft, nooit meer down naar huis na een bezoek."